Buitenschrijnwerk - Ramen & Deuren

Onderwerpen: PVC - Aluminium - Hout - Blauwe Steen

 
 
 
[ download informatieve pdf ]
 
 
 
 

 

 

Wij leveren ramen, deuren en schuifdeuren in verschillende materialen.
Alle uitvoeringen kunnen voorzien zijn van veiligheidsbeslag, maar standaard heeft elke deur een meerpuntsluiting. Voor iedere deur kan een vliegendeur besteld worden, al onze ramen kunnen geleverd worden met veiligheidssloten op de krukken en voor elk raam kan een vliegenraam op maat gemaakt worden.

 

PVC
Na de Tweede Wereldoorlog heeft het gebruik van PVC (polyvinylchloride) een grote vlucht genomen. Bekende toepassingsvoorbeelden in het dagelijks leven zijn buizen voor elektrische bedrading, vinylbehang en vloerbedekking. In de bouwindustrie wordt PVC veelvuldig toegepast in constructies, riolering, beschoeiing, coatings en vloeren. Het is slijtvast, licht en herbruikbaar. Dankzij de vele recyclagemogelijkheden en het lage energieverbruik tijdens de productie is het erg milieuvriendelijk . PVC is één van de belangrijkste grondstoffen voor kunststofprofielen van ramen en deuren in Europa. Na gebruik in deze functie worden deze raamwerken gerecycleerd als grondstof voor onder meer grond- en waterkeringen. PVC ramen en deuren corroderen of rotten niet en gaan dus extra lang mee. PVC is een isolerend materiaal, dat zal u merken aan uw energiefactuur. Bovendien zijn ze kleur- en vormvast, ze lenen zich uitstekend voor een strakker of meer landelijk design en ze zijn verkrijgbaar in een uitgebreide waaier aan kleuren in verschillende structuren. Wij staan u graag bij in het maken van uw keuze.

 

Aluminium
Het metaal is nu iets meer dan een eeuw beschikbaar, en in die tijd heeft het op stormachtige wijze de wereld veroverd. Aluminium is licht, het heeft slechts een derde van het gewicht van staal of brons, maar het is even slijtvast en bestendig tegen corrosie. Aluminium is daarmee het constructiemateriaal bij uitstek voor de vliegtuig- en ruimtevaartindustrie. De levensduur van aluminium is indrukwekkend, het is een ultrasterk materiaal. Sinds het werd toegepast als basis voor de constructie van ramen en deuren werd vastgesteld dat aluminiumprofielen met gemak een leven lang meegaan, zonder ook maar iets in te boeten aan kleurvastheid en vorm. Al onze ramen, deuren en schuifdeuren hebben bovendien meerkamer profielen, waardoor ze in hoge mate isolerend zijn en de thermische onderbrekingen zorgen voor warmte- en geluidsisolatie. Ze zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk en verkrijgbaar in een uitgebreid gamma aan RALkleuren.

 

Hout
Nieuwe houten ramen en deuren doen ons onmiddellijk denken aan de villabouw, de meer luxueuze levensstijl. Toch is het houten buitenschrijnwerk betaalbaar geworden voor elke woning. Kiezen voor hout is kiezen voor natuurlijke warmte. Dit kan perfect in een moderne, een hedendaagse of een klassieke bouwstijl, waarin eerlijke en natuurlijke materialen de hoofdrol spelen. We delen graag onze jarenlange ervaring om u de verschillende houtsoorten te laten ontdekken die het karakter van uw woning en interieur nog beter benadrukken. Wenst u houten schrijnwerk met een kleur ? Dat kan. Onze lakkerij zorgt voor een gamma aan lakverven in een brede waaier van tinten.

 

Blauwe steen
Blauwe hardsteen, hardsteen, blauwsteen, arduin, kolenkalksteen of petit granit is een kalksteen met een blauwgrijze kleur. Wij leggen de blauwe steen als ondersteuning van geplaatste deuren en veranda’s, tussen de twee muren waar de veranda aansluit op de gevel van de buren, of onder de volledige constructie indien de veranda vrijstaand is.