Buitenschrijnwerk - Rolluiken

Onderwerpen: Taditionele inbouwrolluik - Voorzetrolluik - Monobloc

 

In elke bouwstijl past één van de drie rolluikmodellen, het traditioneel inbouwrolluik, het voorzetrolluik of het opbouwrolluik, ook monobloc genoemd. De rolluikbak en buitengeleiders zijn gelakt in de kleur van de ramen, het rolluikblad kan volledig gekleurd zijn, of volledig wit met een gekleurde onderlat, wij kleuren naar uw keuze en smaak. Rolluiken kunnen wij voor u plaatsen aan ramen, deuren en schuiframen of –deuren.

 

Traditioneel inbouwrolluik
Dit rolluik wordt geplaatst aan de binnenkant van de gevel, de rolluikbak bevindt zich in de kamer boven het raam onder het plafond. In woningen waar deze stijl reeds aanwezig is, plaatsen wij nieuwe rolluiken in PVC of aluminium en vervangen wanneer nodig de rolluikbak. Bediening kunnen wij voor u met of zonder motor voorzien.

 

Voorzetrolluik
Het voorzetrolluik plaatsen we volledig op de buitengevel, de bak, het blad en geleiders komen volledig buiten te liggen, bekabeling voor elektrische of manuele bediening wordt door de gevel geboord en binnen in de kamer aangebracht aan de door u aangeduide zijde. Dit rolluik is voor elke woning perfect te plaatsen, zonder dat binnen kap- of breekwerken dienen te gebeuren.

 

Opbouwrolluik of Monobloc
Dit rolluik wordt in de ruimte van het raam gemonteerd, dus bovenop het raamprofiel. Het maakt deel uit van het oorspronkelijke raamoppervlak en bevindt zich aan de ene zijde aan de buitengevel, aan de andere zijde binnen in de woning, net zoals het raam zelf. Het wordt tegelijk met uw nieuwe ramen geplaatst en vergt geen verdere montage of aparte voorzieningen.