• x

 

 

Renovaties - Dakwerken

Onderwerpen: Puntdak - Dakraam - Dakkapel - Dakgoot - Lichtstraat

 

 
Met vele jaren, sinds 1971,ervaring in dakwerken, staat Fantastika garant voor een hoge kwaliteit in uitvoering en afwerking van uw platte daken met koepels of lichtstraten en puntdaken met dakkapellen. Het bekleden van uw dakgoot, isoleren langs binnen of buitenzijde, alle lood- en zinkwerken, opbouw van een nieuwe dakstructuur of de wijziging ervan, wij nemen graag uw project op ons en staan u bij met vakkundig advies over elk onderdeel ervan. Door onze expertise en gebruik van hoogwaardige materialen kunnen wij op onze werken de garanties geven die onze kwaliteit en uw investering jaren verzekeren.
   
   
   
 
Puntdak
Het puntdak, ook wel zadeldak genoemd, komt voort uit een lange traditie van klassieke woningbouw en is door zijn vorm en eenvoud een van de meest voorkomende types in België. Uw dakstructuur heeft jaarlijks heel wat neerslag en temperatuursverschillen te verduren, daardoor is het gebruik van de juiste materialen zeer belangrijk. Door de constante vernieuwingen en verbeteringen van materialen en methodes zijn de keuzes naar esthetisch oogpunt toe zeer uitgebreid, wij staan u dan ook graag bij met raad in uw beslissing.
Goed isoleren is een belangrijk onderdeel van een rendabele dakconstructie. Dit kan langs de binnenzijde met spijkerflensdekens , langs de buitenzijde met de Sarking methode, dit is een opbouwsysteem, een thermische isolatiemethode voor hellende daken waarbij de Isotec- isolatieplaten bovenop de kepers of spanten worden aangebracht, zodat het dak kan geïsoleerd worden zonder de binnenafwerking te moeten verwijderen. Dit systeem heeft als grootste troeven de minieme kans op koudebruggen en behoud van alle aanwezige woonruimte onder het dak.
   
   
 
Dakraam
Een populaire oplossing om meer lichtinval te creëren in kamers met schuine dakwanden is het plaatsen van dakramen. Deze technologie staat niet stil, wij vinden constante verbeteringen in isolerende waarden en automatisatie. Uitvoering in aluminium, hout of PVC met verduistering , rolluik, vliegenraam, bediening manueel of geautomatiseerd. Met onze partners Velux en Fakro hebben wij gekozen voor hoogwaardige producten.
   
   
 
Dakkapel
Een dakkapel geeft uw zolder of slaapkamers onder de schuine dakwanden niet alleen meer licht, maar vooral ook meer ruimte. Fantastika is ervaren in het creëren of renoveren van uw dakkapel. Wij leveren exact maatwerk af in de materialen naar uw keuze, met oog voor detail.
   
   
 
Dakgoot
Voor de goede afvoer van het hemelwater zijn hellende daken voorzien van dakgoten. Wij plaatsen of herstellen uw dakgoten in EPDM of roofing en bekleden de kroonlijsten naar uw wens in PVC planchetten of een tropische houtsoort, die behandeld en bestand is tegen alle weersomstandigheden.
Plat dak
Het platte dak is een vorm afkomstig uit de modernere architectuur, die veel voorkomt in grootsteden. Dankzij de technologische evolutie in waterdichtingsmaterialen zijn deze daken veel duurzamer geworden. Of het nu branden is met bitumen, in de volksmond ook wel roofing genoemd, of bekleden met EPDM rubberfolie, met of zonder PUR of PIR isolatie, Fantastika zorgt voor een betrouwbare en waterdichte dakbedekking.
   
   
 

Lichtstraat
Een lichtstraat is de ideale oplossing voor alle woonruimten met een plat dak, waar sprake is van weinig of geen natuurlijke lichtinval. Onze lichtstraat sluit altijd mooi aan op uw woning en kan volledig naar uw wens samengesteld worden. Hierbij mag u denken aan bijvoorbeeld de kleur en de vorm, maar zeker ook aan de sfeer of uitstraling die deze constructie uw woning zal geven. Aan u de keuze. Wij kunnen u alles vertellen over de verschillende mogelijkheden voor uw woning.