Renovaties - Gevelwerken

Onderwerpen: Gevelstenen - Crepi - Sidings - Gevel schilderen - Gevel reinigen

De gevel is het visitekaartje van uw woning. Een gevel in goede staat is niet alleen mooi, hij heeft ook een lange levensduur, beschermt de binnenwanden en verhoogt de waarde van uw huis. Bovendien voorziet de overheid premies voor gevelrenovaties, zodat uw investering in de praktijk nog een stuk lager kan liggen dan oorspronkelijk wordt berekend.

 

Gevelstenen
In Noord Europa is de meest traditionele manier van het opbouwen van gevels het gebruik van gevelstenen. Naast de duurzaamheid en esthetische waarde van een mooie gevelsteen is dit vooral ook een zeer economische oplossing. Naast het gevestigd gebruik van de volle gevelsteen zijn nu ook steenstrips erg in vraag bij de renovatie van klassieke woningen. Hierdoor worden de stijlvolle karakteristieken van deze bouwwerken benadrukt. Het uiteindelijke beeld van de gevel zal bekomen worden door de voegwerken, die in verschillende kleuren totaal verschillende resultaten kunnen geven, wij staan u graag bij met deskundig advies.

 

Crepi
Fantastika werkt uitsluitend met siliconenpleister in topkwaliteit van het merk Caparol, aangebracht volgens de regels van goed vakmanschap. Siliconenpleister is ongevoelig voor scheuren en vervuiling, is stoot- en krasvrij, ongevoelig voor atmosferische invloeden en is kwalitatief superieur aan de andere soorten bezetting. Een buiten-isolatie systeem, waar de isolatiepanelen tegen de gevel worden aangebracht en afgewerkt met deze hoogwaardige crépi, zorgt voor een maximum aan warmtebehoud in uw woning. uw energiefacturen zullen hiervan getuigen.

 

Sidings
Sidingpanelen geven uw gevel een decoratieve, eigentijdse look en zijn ideaal voor de vernieuwing en herstelling van uw buitengevel. Onze partners Deceuninck en Eternit hebben zich hierin technisch, maar ook esthetisch ver ontwikkeld en onderscheiden zich door een zeer uitgebreid gamma aan kleuren en stijlen, met afwerkingsmaterialen voor finesse tot in de kleinste details.

 

Gevel schilderen
Wanneer de verflaag van een gevel beschadigd is kan schade ontstaan aan het onderliggende cement, voegwerk of bezetting. Wij kijken deze beschadigingen na, het voorbereidende werk is minstens zo belangrijk als de verflaag zelf. Daarna gebruiken we verf met een hoog dekvermogen en een goede hechting, elasticiteit, afwasbaarheid en vochtbestendigheid om uw gevel een kleurechte, scheurvaste opfrisbeurt te geven.

 

Gevel reinigen
Voor alle onderhoud en herstelling van gevels bent u bij ons aan het juiste adres. Wij bieden u een kwaliteitsvolle service in chemische stoomreiniging, zandstralen, uitslijpen van oude voegen en het opnieuw opvoegen van de gevelstenen. Wij zullen steeds aanraden na deze reiniging de gevel vervolgens te laten behandelen met een waterafstotend product dat onder lage druk wordt aangebracht , waardoor een film wordt gelegd die als een schild beschermt tegen vocht en vuil.